Klantenservice

Prei-omelet met geitenkaas

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Prei-omelet met geitenkaas
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 6 eetlepels arachideolie of 6 eetlepels vloeibaar bakproduct
  • 400 gram preien (in ringen)
  • 1 eetlepel tijm (alleen de blaadjes) of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 vleestomaten (gepeld, in blokjes)
  • 10 eieren
  • 200 middelgrote kookroom
  • 200 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
  • 2 eetlepels bladselderij (gehakt) of 2 eetlepels peterselie (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
46g
Eiwitten
27g
Koolhydraten
8g
Kilocalorieën
570

Bereiden

  • Verhit 2 eetlepels olie en roerbak hierin de prei, de tijm, de tomatenblokjes, zout en peper 3-4 minuten en schep uit de pan.
  • Klop de eieren los met de kookroom, zout en peper. Verwarm de ovengrill voor.
  • Verhit de rest van de olie in 2 ovenvaste koekenpannen. Giet het eimengsel erin en bak 2 omeletten.
  • Verdeel, als de bovenkant van de omeletten bijna gestold is, het preimengsel over de helft ervan.
  • Klap de omeletten dubbel en verdeel de geitenkaas erover.
  • Gratineer in de pan of op een bakplaat onder de grill tot de kaas licht gesmolten is.
  • Halveer de omeletten en bestrooi ze met bladselderij. Lekker met brood of gebakken aardappels.

Variatie

Vervang de tijm door 1 eetlepel Provençaalse kruiden. Liever geen geitenkaas? Neem dan roomkaas.