Klantenservice

Prei uit de oven met tomaten-bietensaus

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Prei uit de oven met tomaten-bietensaus
  • Hollands
  • bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram preien
  • 1 gekookte biet (gepeld)
  • 200 milliliter gezeefde tomaten (pakje)
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 25 gram paneermeel
  • 50 gram jongbelegen kaas (geraspt)
  • 2 eetlepels verse peterselie (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
5g
Eiwitten
7g
Koolhydraten
13g
Kilocalorieën
130

Benodigheden

  • ovenschaal (ingevet)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de onderkant van de prei en halveer de prei of verdeel in stukken van circa 15 cm.
  • Kook de preistukken met zout 4 minuten, giet ze af en dep ze droog.
  • Leg de prei naast elkaar in de ovenschaal.
  • Rasp de gekookte biet boven de gezeefde tomaten en schep de yoghurt erdoor. Giet de saus over de prei in een ingevette ovenschaal.
  • Strooi er paneermeel gemengd met de kaas over en zet het gerecht 15 minuten in het midden van de oven.
  • Serveer de prei bestrooid met peterselie.

Overige tijden

  • 15 minuten oventijd

Variatie

Vervang prei door repen witte kool of spitskool.

Tips

  • Lekker met gekookte aardappels of rösti en schnitzel.
  • Maak er een hoofdgerecht van. Verdeel over de bodem van de ovenschaal rul gebakken gekruid gehakt en leg daarop de prei.
Wijnadvies

Wijnadvies

Ondanks het rode van de bieten en de tomaten een 'wit' gerecht. Chardonnay van Montalto, Muscadet of Riesling van Arthur Metz of Lizard.