Klantenservice

Prei-visschotel

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Prei-visschotel
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijngesnipperd)
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1.5 eetlepels mandarijnrasp
  • 2 mandarijnen (sap)
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 100 milliliter kookroom
  • 1 kilogram prei (in stukken, schoongemaakt)
  • 500 gram witvisfilets
  • 2 sneeën wit brood (geroosterd, zonder korst)
  • 1 eetlepel verse rozemarijn
  • 2 eetlepels boter

Voedingswaarden p.p.

Vetten
18g
Eiwitten
30g
Koolhydraten
26g
Kilocalorieën
405

Benodigheden

  • ovenschaal (ingevet)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook, kruiden en 0.5 eetlepel mandarijnrasp. Voeg het mandarijnsap, de tomatenblokjes en de kookroom toe aan de pan en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Verhit de rest van de olie in een pan en fruit hierin de prei.
  • Schep de tomatensaus in de ovenschaal. Verdeel de prei erover en leg de vis erop.
  • Maal voor het kruim het brood, de mandarijnrasp, de rozemarijn, zout en versgemalen peper in een keukenmachine.
  • Verdeel het broodkruim over de vis en verdeel de boter in blokjes erover. Bak de schotel circa 20 minuten in de oven. Lekker met aardappelpuree of rijst.

Overige tijden

  • 20 minuten oventijd

Variatie

Vervang witvis door zalmfilet