Klantenservice

Preischotel met mais

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Preischotel met mais
  • Zuid-Amerikaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilogram prei (gewassen, in stukken)
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 groene paprika (in reepjes, zonder zaadjes)
  • 200 milliliter tomatensap
  • ca. 300 gram mais (uitgelekt, blikje)
  • 10 druppels tabasco
  • worcestershiresaus (naar smaak)
  • 75 gram tortillachips
  • 100 gram belegen kaas (geraspt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
19g
Eiwitten
13g
Koolhydraten
34g
Kilocalorieën
385

Bereiden

  • Kook de prei 5 minuten, giet af en spoel met koud water.
  • Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukjes.
  • Verhit de olijfolie en bak de ui 3 minuten.
  • Voeg de paprika toe en bak deze 3 minuten mee.
  • Voeg tomatenstukjes, tomatensap, mais, prei en 10 druppels tabasco toe. Stoof 10 minuten met het deksel op de pan. Breng het geheel op smaak met zout, peper en enkele druppels worcestershiresaus.
  • Schep het preimengsel in een ovenschaal en verdeel de tortillachips erover. Bestrooi met de geraspte kaas en zet de schotel even onder de grill of in een voorverwarmde oven totdat de kaas gesmolten is.

Variatie

Vervang tabasco door cayennepeper. In plaats van maïs zijn diepvriesdoperwten ook lekker.