Klantenservice

Preistamppot met appel en slavink

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Preistamppot met appel en slavink
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1000 gram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
  • 500 gram preien (in smalle repen)
  • 50 gram boter
  • 4 slavinken
  • 2 uien (in ringen)
  • 125 milliliter vleesbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote appel (geschild, in blokjes)
  • 1 eetlepel kerriepoeder

Voedingswaarden p.p.

Vetten
37g
Eiwitten
23g
Koolhydraten
63g
Kilocalorieën
695

Bereiden

  • Kook de aardappelen met zout gaar. Voeg de laatste 5 minuten de prei toe.
  • Verhit intussen de boter. Bestrooi de slavinken met zout en peper en bak ze rondom bruin in de boter.
  • Voeg de uiringen toe, bak ze even mee en giet de bouillon erbij. Stoof zonder deksel zachtjes 12 minuten.
  • Giet de ardappelen en prei af, vang het kookvocht op.
  • Stamp de aardappelen en prei niet te fijn met de olie en eventueel nog iets van het kookvocht.
  • Schep de appelblokjes en kerriepoeder door de stamppot. Serveer met de slavinken en de uienjus.

Variatie

Vervang prei eens door bleekselderij. Neem in plaats van appel gehakte noten (pinda’s, walnoten).