Klantenservice

Provençaals gehaktbrood

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Provençaals gehaktbrood
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 sneeën wit brood
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 sjalotjes (gesnipperd)
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 75 gram gedroogde abrikozen (in stukjes)
  • 5 gedroogde tomaten op olie (in stukjes)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 ei
  • 500 gram rundergehakt
  • ca. 10 groene olijven met piment
  • 5 zwarte olijven

Voedingswaarden p.p.

Vetten
33g
Eiwitten
30g
Koolhydraten
23g
Kilocalorieën
520

Benodigheden

  • cakevorm (ingevet)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de korst van het brood en verkruimel het brood. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes 2 minuten.
  • Schep de pijnboompitten en kerriepoeder door de sjalotjes, roerbak ze 2 minuten en voeg de abrikozen, tomaten en het citroensap toe.
  • Kneed het broodkruim, versgemalen peper, zout, ei en het roerbakmengsel door het gehakt. Vorm van het gehakt een langwerpig brood en leg dit in de cakevorm.
  • Zet de vorm in het midden van de oven en bak het gehaktbrood in 40-45 minuten gaar. Dek de bovenkant af met folie als deze te donker wordt.
  • Garneer de bovenkant met gehalveerde of in plakjes gesneden olijven. Lekker met een groene salade en vloerbrood.

Overige tijden

  • 45 minuten oventijd

Variatie

Vervang de pijnboompitten door geschaafde amandelen.

Wijnadvies

Wijnadvies

Côtes du Rhône-Villages, Côtes du Ventoux, Coteaux du Languedoc, Corbières, Minervois of een Cabernet Sauvignon uit Zuid-Afrika, Chili of Australië (16-18ºC).