Klantenservice

Provençaalse kapucijners

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Provençaalse kapucijners
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 4 vleestomaten (in partjes)
  • 250 gram hamreepjes
  • 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • 100 milliliter vleesbouillon
  • ca. 800 gram kapucijners (blik)
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 2 eetlepels dijonmosterd

Voedingswaarden p.p.

Vetten
24g
Eiwitten
21g
Koolhydraten
25g
Kilocalorieën
420

Bereiden

  • Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg de tomaten, hamreepjes en Provençaalse kruiden toe en bak circa 2 minuten mee. Giet de bouillon erbij en verwarm circa 3 minuten.
  • Schep de kapucijners erdoor en verwarm zonder te koken. Roer de crème fraîche en mosterd erdoor. Serveer het gerecht met een groene salade of appelcompote en warm stokbrood.

Variatie

In plaats van kapucijners zijn bruine bonen ook geschikt. Vervang hamreepjes door plakjes grillworst of gekookte worst.

Tips

De basis van Provençaalse kruiden bestaat uit tijm, rozemarijn en marjolein. Met het kruidenmengsel kun je veel kanten op: in gehaktballetjes, op kip uit de oven of op een pizza met ansjovis.