Klantenservice

Provençaalse kippensoep

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Provençaalse kippensoep
  • Frans
  • voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram kipfilets (in reepjes)
  • 250 gram kipfilets (in blokjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 liter kippenbouillon van tablet of 1 liter kippenbouillon (pot)
  • 1 courgette (in miniblokjes)
  • 2 takjes verse rozemarijn of 2 takjes verse tijm
  • 1 citroen (in parten)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
7g
Eiwitten
16g
Koolhydraten
4g
Kilocalorieën
150

Bereiden

  • Meng de kipfilet met olijfolie en peper. Rooster de kip in een grillpan of koekenpan in 5 minuten goudbruin en gaar.
  • Verwarm de bouillon met de courgette en rozemarijn en kook zachtjes 3 minuten.
  • Roer de kip door de soep en warm deze even mee. Verwijder de takjes rozemarijn of tijm of ris ze en snijd de naaldjes rozemarijn iets kleiner.
  • Serveer in warme soepkommen en leg de citroen erbij. Knijp deze uit boven de soep.

Variatie

Neem in plaats van verse rozemarijn of tijm 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden. Verse kipfilet kunt u vervangen door gerookte kipfilet. Deze is al gaar en wordt dus niet meer gebakken.