Klantenservice

Provençaalse kipspiesjes met gepofte aardappel

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Provençaalse kipspiesjes met gepofte aardappel
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 0.5 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • 300 gram kipfilets (in blokjes van ca. 3 cm)
  • 16 cherry-/kerstomaatjes
  • 2 gele paprika's (zonder zaadjes, in grote stukken) of 2 groene paprika's (zonder zaadjes, in grote stukken)
  • 4 grote aardappels (schoongeboend)
  • 6 eetlepels knoflooksaus

Voedingswaarden p.p.

Vetten
17g
Eiwitten
21g
Koolhydraten
30g
Kilocalorieën
370

Bereiden

  • Meng olijfolie met knoflook, zout, peper en Provençaalse kruiden. Schep de kip, tomaatjes en paprika door dit mengsel.
  • Prik de schil van de aardappelen in, houd ze even onder de kraan en zet ze een beetje uit elkaar, onafgedekt, op een magnetronschaal 8-10 minuten op 800 Watt in de magnetron tot ze beetgaar zijn.
  • Wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze daarin nog even nagaren. Verwarm de ovengrill.
  • Rijg de kip, tomaat en paprika aan de prikkers en rooster ze 10-12 minuten onder de ovengrill. Keer ze af en toe om.
  • Vouw het folie van de aardappels open en breek of snijd de aardappel aan de bovenkant open.
  • Verdeel er knoflooksaus over. Serveer de aardappelen met de spiesjes.

Variatie

Maak in plaats van kant-en-klaar knoflooksaus een saus van Griekse of volle yoghurt, zout, geperste knoflook en een fijngesnipperd uitje of gehakte peterselie.

Tips

Je kunt de spiesjes en de aardappels ook op de barbecue bereiden.