Klantenservice

Pruimen-abrikozenchutney met kerrie

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Pruimen-abrikozenchutney met kerrie
  • Indiaas
  • bijgerecht

Ingrediënten

  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 200 gram gedroogde pruimen zonder pit
  • 100 gram blanke rozijnen
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram rietsuiker of 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 125 milliliter witte wijnazijn
  • 2 theelepels kerriepoeder

Voedingswaarden p.p.

Vetten
1g
Eiwitten
9g
Koolhydraten
243g
Kilocalorieën
1080

Benodigheden

  • 2 schone jampotten met deksel

Bereiden

  • Snijd de abrikozen en pruimen iets kleiner. Kook alle ingrediënten met 125 ml water zachtjes circa 15 minuten met het deksel op de pan en roer af en toe. Laat eventueel nog iets langer koken zonder deksel als de chutney nog te dun is.
  • Schep de chutney in de jampotten, draai de deksels erop en laat de potten omgekeerd afkoelen op een koele, donkere plaats. Laat de smaken minimaal 1 dag intrekken.
  • Lekker bij vlees en kaas.

Variatie

In plaats van abrikozen zijn gedroogde appelpartjes ook erg lekker.