Klantenservice

Pruimen-bessenjam

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Pruimen-bessenjam
  • Europees
  • ontbijt

Ingrediënten

  • 1 kilogram pruim (in stukjes, ontpit)
  • 300 gram blauwe bessen
  • 2 citroenen (sap)
  • 75 gram gembersnippers op siroop
  • 1 kilogram geleisuiker

Voedingswaarden p.p.

Eiwitten
2g
Koolhydraten
234g
Kilocalorieën
980

Benodigheden

  • 5 schone jampotten met deksel

Bereiden

  • Meng alle ingrediënten met 100 ml water in een kom en laat circa 15 minuten trekken.
  • Schep het fruit in de pan en kook zachtjes tot het mengsel zwelt.
  • Kook daarna circa 15 minuten al roerend op een hogere stand.
  • Laat de jam iets afkoelen en schenk daarna in de potten.

Variatie

Vervang de blauwe bessen door bosbessen, peer of appel. Neem sinaasappel- in plaats van citroensap.

Tips

  • Gebruik deze jam in het recept pruimenslofjes met passievruchtencoulis
  • Voeg extra 1 eetlepel koekkruiden of een mespuntje kardemom toe.