Klantenservice

Pruimenslofjes met passievruchtencoulis

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Pruimenslofjes met passievruchtencoulis
  • Europees
  • gebak
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg (ontdooid)
  • 4 eetlepels jam (naar keuze)
  • 8 pruimen (zonder pit, in vieren)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 passievruchten
  • 100 milliliter sinaasappelsap
  • 2 eetlepels verse munt (gehakt) of 2 eetlepels citroenmelisse (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
10g
Eiwitten
5g
Koolhydraten
47g
Kilocalorieën
305

Benodigheden

  • bakplaat met bakpapier

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de plakjes bladerdeeg los van elkaar op de bakplaat en verdeel de jam erover.
  • Leg de pruimen erop en laat 2 cm van de randen vrij. Vouw de zijkanten van de deeglapjes om. Bestrijk ze met ei en bestrooi met 1 eetlepel suiker.
  • Bak de pruimenslofjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  • Lepel intussen het vruchtvlees uit de passievruchten en kook dit met het sinaasappelsap en de rest van de suiker in tot een stroperige saus (coulis).
  • Neem de pruimenslofjes uit de oven en verdeel de coulis en munt erover.

Overige tijden

  • 20 minuten oventijd

Variatie

In plaats van het vruchtvlees van passievruchten kun je ook 3 eetlepels sinaasappel-mangomarmelade of abrikozenjam gebruiken.