Klantenservice

Quesadilla met pittige tomatensalsa

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Quesadilla met pittige tomatensalsa
  • Mexicaans
  • hapje

Ingrediënten

  • 2 eetlepels arachideolie of 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 grote tortillawraps (25 cm ø)
  • 75 gram feta (in blokjes)
  • 1 courgette (in blokjes)
  • 1 eetlepel jalapenopeper (in stukjes)
  • 1 eetlepel verse koriander (gehakt)
  • Voor de salsa:
  • 8 eetlepels tomatenketchup
  • mespunt cayennepeper
  • 1 teentje knoflook (gehakt)
  • 1 theelepel gedroogde oregano

Voedingswaarden p.p.

Vetten
7g
Eiwitten
3g
Koolhydraten
13g
Kilocalorieën
130

Bereiden

  • Bestrijk een antiaanbakkoekenpan met 1 eetlepel van de olie en leg er 1 tortillawrap in.
  • Verdeel daarover de feta, courgette, jalapeñopeper en koriander.
  • Leg de andere tortillawrap erop, bestrijk de bovenkant met de rest van de olie en bak de quesadilla 3-4 minuten.
  • Draai om met behulp van een deksel en bak de andere kant 3-4 minuten.
  • Meng intussen de ingrediënten voor de tomatensalsa. Snijd de quesadilla in punten en serveer deze met de tomatensalsa.

Variatie

In plaats van feta is geitenkaas ook lekker. De tomatenketchup in de salsa kan worden vervangen door 1 blik tomatenblokjes op sap. Verwarm deze met de andere salsa-ingrediëntenen serveer het geheel warm bij de quesadilla.