Klantenservice

‘Quickie bag' van kip met gestoomde groenten

Naar receptenoverzicht Afdrukken
‘Quickie bag' van kip met gestoomde groenten
  • Aziatisch
  • hoofdgerecht
  • Eén persoon

Ingrediënten

  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 50 milliliter sojasaus
  • 50 milliliter droge sherry
  • 1 mespunt gemberpoeder (djahé)
  • 1 theelepel verse gember (geraspt)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 125 gram kipfilets (in repen)
  • 100 gram kastanjechampignons (in plakjes)
  • 50 gram peultjes (afgehaald)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
3g
Eiwitten
37g
Koolhydraten
24g
Kilocalorieën
330

Benodigheden

  • aluminiumfolie

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Vouw van de aluminiumfolie een envelopje, door de folie dubbel te vouwen en dan de zijkanten dicht te vouwen. Laat het aan de bovenkant nog wel open.
  • Meng voor de saus de honing, de sojasaus, de sherry, de gember en de knoflook en leg de kipfilet hierin om te marineren.
  • Meng alle groenten met wat zout en peper.
  • Leg de groenten onderin de aluminiumfoliezak en de kipfilet erbovenop. Schenk het sausje in het zakje.
  • Vouw het zakje dicht en zorg dat het niet openscheurt.
  • Leg het op een bakplaat en zet deze in de voorverwarmde oven.
  • Laat het gerecht in 20 minuten in de oven gaar stomen.

Overige tijden

  • 20 minuten oventijd

Variatie

Maak eens een vispakketje. Bekleed een ovenvaste kom ruim met een stuk bakpapier en leg daarin 1 gesnipperd sjalotje, 1 teentje geperste knoflook, 150 gram broccoli in roosjes, 125 gram zalmfilet, zout en peper en giet er een mengsel van 75 ml kookroom, 1 eetlepel wittewijn en 1/2 verkruimeld groentebouillonblokje op. Vouw het bakpapier tot een zakje en knoop dit dicht met keukengaren. Zet het 45 minuten in een oven van 200°C.