Klantenservice

Quinoa met avocado en spinazie

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Quinoa met avocado en spinazie
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 225 gram quinoa
  • 1 avocado (geschild, in plakjes) of 1 avocado (geschild, in blokjes)
  • 1 citroen (uitgeperst)
  • 1 theelepel chilipepervlokken of 0.5 theelepel chilipoeder
  • 75 gram pijnboompitten of 75 gram pittenmix
  • 75 milliliter olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 500 gram spinazie (panklaar)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
41g
Eiwitten
17g
Koolhydraten
38g
Kilocalorieën
615

Bereiden

  • Spoel de quinoa af en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer af en toe door.
  • Besprenkel de avocado met de helft van het citroensap en de helft van de chilivlokken en zet apart.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan lichtbruin.
  • Verhit een beetje olijfolie in een wok en roerbak hierin de knoflook, het sjalotje, de overige chilivlokken en de komijn. Roerbak de spinazie 2-3 minuten mee.
  • Laat het spinanaziemengsel indien nodig een beetje uitlekken en schep het met de rest van het citroensap en de avocado door de quinoa. Breng op smaak met zout en peper.
  • Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met de pijnboompitten. Lekker met gebakken zalm, varkensfiletlapjes of een spiegelei.

Variatie

Breid het gerecht uit met plakjes geroosterde courgette en tomaat.