Klantenservice

Raapsteeltjesstamppot met geitenkaas

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Raapsteeltjesstamppot met geitenkaas
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1500 gram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
  • 400 gram raapsteeltjes
  • 4 tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 400 gram zachte geitenkaas (in 4 plakken)
  • 2 eetlepels honing

Voedingswaarden p.p.

Vetten
33g
Eiwitten
24g
Koolhydraten
84g
Kilocalorieën
750

Bereiden

  • Verwarm de ovengrill voor. Kook de aardappelen met zout in circa 20 minuten gaar.
  • Snijd de raapsteeltjes eventueel iets kleiner. Snijd de tomaten aan de bovenzijde kruislings in.
  • Strooi er zout en peper over en sprenkel er olijfolie over. Zet ze op de bakplaat 15 cm onder de grill.
  • Giet de aardappels af. Stamp ze met de crème fraîche en peper naar smaak tot een grove puree.
  • Schep de raapsteeltjes erdoor en houd even warm. Leg de geitenkaas naast de tomaten onder de grill tot de kaas licht kleurt.
  • Druppel een beetje honing op de geitenkaas.
  • Serveer de stamppot met daarop de geitenkaas met honing en daarop de gepofte tomaat.

Variatie

Vervang raapsteeltjes door rucola, reepjes paksoi of ijsbergsla.