Klantenservice

Raapstelenstamppotje met waterkers en kaaswafeltjes

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Raapstelenstamppotje met waterkers en kaaswafeltjes
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram kruimige aardappels (geschild, in gelijke stukken)
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram gerookt ontbijtspek (in reepjes)
  • 20 gram boter
  • 100 milliliter crème fraîche
  • 400 gram raapsteeltjes (gedroogd, gewassen)
  • 50 gram waterkers

Voedingswaarden p.p.

Vetten
29g
Eiwitten
21g
Koolhydraten
35g
Kilocalorieën
500

Benodigheden

  • bakplaat met bakpapier

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappels.
  • Rasp de Parmezaanse kaas met een fijne rasp en maak kleine bergjes kaas op de bakplaat.
  • Bak ze circa 10 minuten in het midden van de oven tot ze gesmolten en licht verkleurd zijn. Laat de kaaswafeltjes buiten de oven afkoelen en krokant worden.
  • Bak de spekreepjes in een droge koekenpan. Stamp intussen de aardappels fijn en maak er met de boter en crème fraîche een romige puree van.
  • Snijd de raapstelen en waterkers grof en schep ze door de warme puree tot ze licht geslonken zijn.
  • Schep de spekjes en het bakvet erdoor en breng op smaak met peper.
  • Serveer de stamppot met de kaaswafeltjes. Lekker met gehaktballetjes of gebakken vis.

Variatie

Vervang de raapstelen eventueel door veldsla.