Klantenservice

Radijsjesstamppot met spekjes en noten

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Radijsjesstamppot met spekjes en noten
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1500 gram aardappels (geschild, in stukken)
  • 2 bossen radijsjes
  • 25 gram boter of 25 milliliter vloeibaar bakproduct
  • 200 gram magere spekreepjes of 200 gram hamreepjes
  • 50 gram walnoten (grof gehakt)
  • 125 milliliter demi crème fraîche
  • 2 eetlepels verse bieslook (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
25g
Eiwitten
20g
Koolhydraten
77g
Kilocalorieën
630

Bereiden

  • Kook de aardappelen gaar. Verwijder het loof en de worteltjes van de radijsjes en snijd ze in plakjes.
  • Verwarm de boter en smoor hierin de radijsplakjes 5 minuten. Schep ze uit de pan.
  • Bak de spekreepjes in dezelfde pan goudbruin en krokant. Schep de walnoten erdoor.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze met zout, peper en crème fraîche.
  • Spatel de radijsjes, spekjes en noten erdoor. Bestrooi de stamppot met de bieslook.

Variatie

Roer het fijngesneden loof van de radijs door de stamppot. Schep eens 1 eetlepel honing door de stamppot.

Wijnadvies

Wijnadvies

De droge huiswijnliter smaakt fijn, want deze sluit goed aan bij het pittige van de radijs. Ook de Soave van Villa Mondi en de Verdicchio dei Castelli di Jesi Terrazano schuiven graag aan.