Klantenservice

Rauwe ham met geroosterde noten en kruidige lolly

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Rauwe ham met geroosterde noten en kruidige lolly
  • Hollands
  • voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram rauwe hammen (in plakken)
  • 2 eetlepels arachideolie of 2 zonnebloemolie
  • 100 gram cashewnoten of 100 gram blanke amandelen
  • 2 gedroogde chilipepers (verkruimeld)
  • 75 gram veldsla
  • Voor de lolly's:
  • 2 bananen
  • 1 theelepel verse tijm (gehakt)
  • 100 milliliter honing
  • 100 gram peperkoeken (grof gemalen)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
23g
Eiwitten
20g
Koolhydraten
57g
Kilocalorieën
520

Benodigheden

  • 4 lange spiesen

Bereiden

  • Begin met de lolly's. Pel de bananen en snijd ze in rechte stukken van 5-6 cm.
  • Meng de tijm door de, eventueel licht verwarmde, honing.
  • Rol de banaanstukken eerst door de honing en daarna door de koekkruimels.
  • Steek er een prikker in en zet ze apart.
  • Verdeel de ham over 4 borden. Verwarm de olie en rooster hierin de noten met de peper.
  • Leg de veldsla als een nestje naast de ham. Zet de lolly erin en strooi de noten over het gerecht.

Variatie

Vervang peperkoek door anijskruidkoek of gemberkoek. Neem in plaats van chilipepers een mespuntje cayennepeper.

Wijnadvies

Wijnadvies

Verrassend smakelijk is de combinatie met Arthur Metz Pinot Gris of Hoop Huis Chenin Blanc. Ook een wat kruidige rosé zal smaken: Sensas of Saint-Saturnin.