Klantenservice

Rijst met gehaktballetjes

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Rijst met gehaktballetjes
  • Aziatisch
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram half-om-half gehakt
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel of 3 eetlepels oud brood (verkruimeld)
  • 300 gram witte rijst
  • 400 gram sperziebonen (afgehaald)
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels ketjap

Voedingswaarden p.p.

Vetten
25g
Eiwitten
31g
Koolhydraten
81g
Kilocalorieën
683

Bereiden

  • Vermeng het gehakt met de kruiden, het ei en het broodkruim tot een smeuïg geheel en rol er kleine balletjes van. Laat de balletjes in de koelkast opstijven.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat met het deksel op de pan uitstomen.
  • Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout.
  • Verwarm de olie in een hapjespan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg de ketjap en een paar eetlepels water toe en laat op lage stand nog 5 minuten garen. Schep de rijst en boontjes erdoor en warm nog een enkele minuten mee.

Variatie

Gebruik in plaats van sperziebonen prei, bloemkoolroosjes of gesneden witte kool.