Klantenservice

Rijstschotel met omelet

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Rijstschotel met omelet
  • Aziatisch
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 1 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 3 eetlepels arachideolie of 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 eetlepels wokolie
  • 1 winterwortel (geschrapt, in blokjes)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 3 stengels bleekselderij (in smalle boogjes)
  • 1 prei (gewassen, in ringen)
  • 500 gram rijst (gekookt)
  • 3 eetlepels ketjap manis of 3 eetlepels sojasaus
  • 75 gram pinda’s (grof gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
35g
Eiwitten
21g
Koolhydraten
56g
Kilocalorieën
640

Bereiden

  • Klop, voor de omelet, de eieren los met 3 eetlepels water, de rode peper, gemberpoeder, zout en versgemalen peper.
  • Verhit de helft van de arachide- of zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin van de helft van het eimengsel een omelet. Bak zo ook een tweede omelet. Snijd de omeletten in brede repen.
  • Verhit voor de rijstschotel de 4 eetlepels wok- of arachideolie in een wok. Roerbak hierin de winterwortel, knoflook, ui, bleekselderij en prei circa 10 minuten.
  • Schep de rijst erdoor en bak deze circa 5 minuten mee. Schep de ketjap erdoor.
  • Bestrooi het gerecht met de pinda's en leg de omeletreepjes erop.

Variatie

Vervang de groente in de rijst door een bamipakket. Maak de rijstschotel pittiger door er 2 theelepels sambal oelek aan toe te voegen.