Klantenservice

Rijsttimbaaltjes met kokos en zuidvruchten

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Rijsttimbaaltjes met kokos en zuidvruchten
  • fusion
  • nagerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 400 milliliter kokosmelk
  • mespunt kaneelpoeder
  • 125 gram dessertrijst
  • 1 citroen
  • 250 gram gemengde zuidvruchten
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel kokosrasp

Voedingswaarden p.p.

Vetten
20g
Eiwitten
6g
Koolhydraten
73g
Kilocalorieën
515

Benodigheden

  • 4 timbaaltjes of 4 souffléschaaltjes

Bereiden

  • Verhit de kokosmelk met kaneelpoeder en kook hierin de dessertrijst.
  • Boen de citroen schoon, snijd lange sliertjes van de schil en pers de vrucht uit.
  • Wel de zuidvruchten in citroensap aangevuld met heet water.
  • Spoel de timbaaltjes om met koud water. Schep de rijst erin en zet ze 10 minuten in de koelkast.
  • Dompel de timbaaltjes 10 seconden in heet water, leg er bordjes op en keer om.
  • Leg de zuidvruchten erbij en garneer met druppels honing, sliertjes citroen en de kokos.

Variatie

Vervang kokosmelk door santen Wel de zuidvruchten eens in dessertwijn of witte wijn. Vervang kaneelpoeder door 1 steranijs en verwijder deze na het koken uit de rijst.

Wijnadvies

Wijnadvies

Het zoete einde met Castillo de las Almenas Moscatel. Feestelijk de maaltijd 'wegbruisen' doe je met een Neirato Asti Spumante.