Klantenservice

Risotto met asperges en garnalen

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Risotto met asperges en garnalen
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram apserges (witte of groene)
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 400 gram risottorijst
  • 1.5 liter visbouillon van tablet of 1.5 liter visfond
  • 150 milliliter witte wijn
  • 300 gram garnalen
  • 100 gram pecorinokaas (geraspt)
  • 100 gram rucola (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
27g
Eiwitten
30g
Koolhydraten
83g
Kilocalorieën
715

Bereiden

  • Schil de asperges en verwijder ongeveer 3 cm van het uiteinde. Snijd de aspergepunten eraf en leg deze apart. Verdeel de rest in kleine stukjes.
  • Fruit de sjalotjes in de olijfolie en de helft van de boter. Schep de aspergestukjes erdoor en bak ze even mee.
  • Voeg de rijst toe en roerbak totdat de korrels glanzen. Giet de witte wijn erbij en laat deze op een hoge stand verdampen. Schenk daarna beetje bij beetje de visbouillon erbij en laat zachtjes 12 minuten koken. Voeg pas nieuwe bouillon toe als het vocht bijna is opgenomen.
  • Schep de laatste 5 minuten de aspergepunten en de garnalen erdoor.
  • Meng, van de warmtebron af, de rest van de boter en de kaas erdoor. Bestrooi het gerecht met gehakte rucola.

Variatie

Gebruik 2 eetl. gehakte basilicum in plaats van rucola.

Wijnadvies

Wijnadvies

Als begeleider wordt een Soave of een Orvieto uit Italië voorgedragen (9-11°C).