Klantenservice

Risotto met zomergroenten

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Risotto met zomergroenten
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 800 milliliter groentebouillon van tablet of 800 milliliter kruidenbouillon van tablet
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 360 gram risottorijst
  • 250 gram bospenen (in reepjes)
  • 200 gram sugarsnaps (afgehaald)
  • 250 gram tuinbonen (gedopt) of 250 gram diepvriestuinbonen
  • 200 gram feta (in blokjes)
  • 2 eetlepels peterselie (gehakt) of 2 eetlepels bieslook (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
23g
Eiwitten
19g
Koolhydraten
81g
Kilocalorieën
620

Bereiden

  • Breng de bouillon aan de kook. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de risottorijst hierin tot de korrels glanzen.
  • Voeg de bouillon in gedeelten bij de rijst en voeg pas nieuwe bouillon toe als de vorige hoeveelheid door de rijst is opgenomen.
  • Kook intussen de bospeen, de sugarsnaps en de tuinbonen met zout in 5-8 minuten beetgaar.
  • Giet de groenten af en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Schep de rest van de olie door de risotto.
  • Serveer de rijst op warme borden met de groenten eromheen. Bestrooi het gerecht met peper, de feta en de peterselie of de bieslook.

Variatie

Vervang tuinbonen door doperwten en sugarsnaps door peultjes. Neem in plaats van feta Hüttenkäse of roomkaas naturel.