Klantenservice

Risotto primavera met tuinbonen

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Risotto primavera met tuinbonen
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 350 gram risottorijst
  • 1 basisrecept soffritto
  • 200 gram diepvriestuinbonen
  • 1 eetlepel rozemarijn (gehakt)
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
26g
Eiwitten
17g
Koolhydraten
85g
Kilocalorieën
660

Bereiden

  • Breng de bouillon aan de kook. Verhit de olie en bak hierin de rijst tot de korrels glazig zijn.
  • Schep de soffritto erdoor en voeg de bouillon in gedeelten toe zodat de rijst deze kan opnemen.
  • Kook intussen de tuinbonen in 5-10 minuten gaar. Verwijder eventueel de buitenste velletjes (dubbel doppen.
  • Schep de tuinbonen met de rozemarijn en Parmezaanse kaas door de risotto.

Variatie

Gebruik verse, gedopte tuinbonen of vervang de tuinbonen door doperwten.