Klantenservice

Rodekool met rode ui, kappertjes en kersenbier

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Rodekool met rode ui, kappertjes en kersenbier
  • Europees
  • bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 600 gram rodekolen (fijngesneden)
  • 1 flesje kersenbier
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 eetlepel olijfolie extra vergine
  • 1 eetlepel balsamicoazijn

Voedingswaarden p.p.

Vetten
5g
Eiwitten
4g
Koolhydraten
12g
Kilocalorieën
140

Bereiden

  • Verhit de boter en fruit hierin de ui met de suiker circa 3 minuten.
  • Voeg de kool toe en roerbak een paar minuten.
  • Giet het bier er langzaam bij en breng aan de kook. Roer de kool goed door, voeg wat zout toe en stoof met het deksel op de pan op een lage stand in circa 50 minuten gaar.
  • Breng de kool op smaak met zout en peper en schep over in een schaal. Schep de kappertjes, olijfolie en balsamicoazijn erdoor.

Overige tijden

  • 50 minuten stooftijd

Variatie

Als je ze kunt vinden dan kun je voor dit recept in plaats van kappertjes ook de wat grotere kapperappeltjes gebruiken.