Klantenservice

Rodekool met sinaasappel en honing

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Rodekool met sinaasappel en honing
  • Hollands
  • bijgerecht
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 1 rodekool
  • 2 sinaasappels (geperst)
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels zonnebloemolie of 3 eetlepels arachideolie
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 lente-/bosuitjes (in ringen)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
6g
Eiwitten
5g
Koolhydraten
18g
Kilocalorieën
165

Bereiden

  • Verwijder de buitenste bladeren van de kool en schaaf de kool in smalle reepjes.
  • Verwarm het sinaasappelsap, de honing, de sojasaus en de olie.
  • Kook hierin de kool zachtjes 4 minuten. Laat de kool hierin afkoelen (dit kan een dag van tevoren).
  • Serveer de kool koud of verwarm deze even. Rooster de sesamzaadjes in een droge hete koekenpan. Strooi ze met de bosui over de kool.

Variatie

Schep 2 eetlepels blanke rozijnen door de kool. Vervang bosui door bieslook en sesamzaad door geschaafde amandelen.

Tips

Lekker bij de gevulde kalkoen.