Klantenservice

Rodepepersoep met kaascrouton

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Rodepepersoep met kaascrouton
  • Aziatisch
  • lunch
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 sjalotjes (gesnipperd)
  • 3 rode pepers (in stukjes, zonder zaadjes)
  • 3 vleestomaten (in stukken)
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 sneeën bruine stokbroden
  • 75 gram belegen kaas (geraspt)
  • 3 lente-/bosuitjes (in ringetjes)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
15g
Eiwitten
8g
Koolhydraten
16g
Kilocalorieën
235

Bereiden

  • Verhit de olie en fruit de sjalotjes, 2/3 van de rode peper en de tomaten 4-5 minuten.
  • Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en kook zachtjes 8-10 minuten.
  • Verwarm de ovengrill. Bestrooi het brood met de kaas en zet onder de grill tot de kaas gesmolten is.
  • Pureer de soep en schep de bosuitjes en de rest van de rode peper erdoor.
  • Serveer de soep met de kaascrouton.

Variatie

Vervang de bosui door 2 eetlepels gehakte koriander.

Tips

Voeg een scheutje kookroom toe aan de soep.