Klantenservice

Roedjak Vruchtensalade

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Roedjak Vruchtensalade
  • Indonesisch
  • bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel azijn
  • 1.5 eetlepels tamarindepasta of 1.5 eetlepels limoensap
  • 150 gram goela djawa of 150 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 appel (geschild, in stukjes)
  • 1 mango (geschild, in stukjes)

Voedingswaarden p.p.

Eiwitten
1g
Koolhydraten
52g
Kilocalorieën
215

Bereiden

  • Breng de azijn met de tamarindepasta of limoensap, de goela djawa of bruine basterdsuiker, de sambal oelek en 200 ml water aan de kook.
  • Roer goed, laat de saus 3 minuten zachtjes doorkoken en vervolgens afkoelen.
  • Giet de afgekoelde saus over het fruit.

Variatie

Vervang de appel, de mango en de ananas door sinaasappel, 1/4 komkommer en ⅓ galiameloen.

Tips

Lekker bij pittige gerechten.