Klantenservice

Roomkaastaartje met vijgen en gember

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Roomkaastaartje met vijgen en gember
  • nagerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 200 roomkaas naturel
  • 100 gram danish blue of 100 gram gorgonzola
  • 4 vijgen
  • 2 eetlepels gembersnippers
  • 5 eetlepels gembersiroop

Voedingswaarden p.p.

Vetten
24g
Eiwitten
11g
Koolhydraten
31g
Kilocalorieën
380

Benodigheden

  • 4 timbaaltjes (ingevet) of 4 kommetjes (ingevet)

Bereiden

  • Zorg ervoor dat de kaas op kamertemperatuur is. Verdeel de helft van de roomkaas over de timbaaltjes.
  • Schep daarop de blauwe kaas en verdeel daarover de rest van de roomkaas.
  • Druk de kaas iets aan met de achterkant van een natgemaakt lepeltje.
  • Zet de timbaaltjes minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven (dit kan ook een dag van tevoren).
  • Steek de zijkant van de kaas een beetje los met een scherp mesje zodat er lucht bijkomt. Keer de taartjes op de borden.
  • Kruis de vijgen in, zet ze ernaast. Verwarm de gembersnippers met de siroop 20 seconden in de magnetron op 800 Watt en giet dit over de vijgen.

Overige tijden

  • 60 minuten opstijven

Variatie

Vervang blauwe kaas door tuinkruidenkaas. Serveer er in plaats van vijgen witte druiven bij.