Klantenservice

Roompudding met cranberry-sinaasappelsaus

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Roompudding met  cranberry-sinaasappelsaus
  • Hollands
  • nagerecht
  • 10 personen

Ingrediënten

  • 10 blaadjes gelatine
  • 0.5 liter volle melk
  • 1 vanillestokje (opengesneden) of 2 zakjes vanillesuiker
  • 75 gram suiker
  • 0.5 liter slagroom
  • 250 gram cranberrycompote (potje)
  • 100 milliliter sinaasappelsap
  • 0.5 theelepel kaneelpoeder

Voedingswaarden p.p.

Vetten
20g
Eiwitten
5g
Koolhydraten
23g
Kilocalorieën
290

Benodigheden

  • puddingvorm (1-1,5 l)

Bereiden

  • Week de gelatine in ruim koud water. Breng de melk met het vanillestokje of de vanillesuiker tegen de kook aan en laat 5 minuten trekken.
  • Schraap boven de melk het merg uit het vanillestokje, voeg de suiker toe en los deze al roerende op.
  • Los, van de warmtebron af, de goed uitgeknepen gelatine op in de melk. Laat de melk afkoelen tot lobbig.
  • Klop de slagroom stijf en spatel deze door het melkmengsel.
  • Spoel de puddingvorm om met koud water en giet de vla erin.
  • Zet deze minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Pureer voor de saus de cranberrycompote met sinaasappelsap en kaneelpoeder.
  • Stort de pudding op een schaal en giet de saus eromheen.

Overige tijden

  • 180 minuten opstijven

Variatie

Voeg eens 3 eetlepels amandellikeur of rum bij de pudding. Garneer de pudding eens met sinaasappelschilletjes, chocoladeboontjes, -vlokken of poedersuiker.

Wijnadvies

Wijnadvies

Heerlijk met vrolijk bruisende Moscato d'Asti of Yellow Tail Moscato.