Klantenservice

Rosbiefsalade met mosterddressing

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Rosbiefsalade met mosterddressing
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 10 personen

Ingrediënten

  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 200 gram veldsla (gedroogd, gewassen)
  • 200 gram rode sla (gedroogd, gewassen)
  • 1 stronk witlof of ca. 80 gram ijsbergsla
  • 500 gram rosbief (vleeswaren) (in plakjes)
  • 5 augurken (fijngehakt)
  • 2 rode uien (in dunne ringen)
  • 500 gram artisjokharten (gehalveerd, uitgelekt)
  • 250 gram cherry-kerstomaatjes (gehalveerd)
  • Voor de dressing:
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels mosterd
  • tabasco (naar smaak)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
19g
Eiwitten
17g
Koolhydraten
7g
Kilocalorieën
270

Bereiden

  • Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Gebruik je witlof: haal de blaadjes voorzichtig los van de stronk.
  • Leg de plakjes rosbief op een bedje sla. Verdeel de augurken, de ui, artisjok en tomaatjes over de rosbief en breng op smaak met peper en zout. Strooi de pijnboompitten over de salade.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing. Presenteer de dressing bij de salade of giet hem eroverheen.

Variatie

Neem in plaats van rosbief reepjes ossentong. Voeg in plakjes gesneden kastanjechampignons toe.

Tips

Maak er een vegetarische salade van door rosbief te vervangen door reepjes roombrie, camembert en gorgonzola.

Wijnadvies

Wijnadvies

Een Muscadet sur lie of frisse wijnen van de Sauvignon Blanc, als Entre-Deux-Mers, Bergerac of Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc (9-11ºC).