Klantenservice

Rösti van gestoomde aardappel en gerookte zalm

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Rösti van gestoomde aardappel en gerookte zalm
  • Zwitsers
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1000 gram vastkokende aardappels (schoongeboend)
  • 2 eetlepels olie of 2 eetlepels vloeibaar bakproduct
  • 200 gram gerookte zalm
  • 125 milliliter zure room
  • 3 eetlepels verse dille (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
16g
Eiwitten
17g
Koolhydraten
49g
Kilocalorieën
420

Benodigheden

  • stoompan of vershoudfolie

Bereiden

  • Stoom de aardappelen in 30 minuten gaar in een stoompan of doe dit in de magnetron: met een laagje water in een schaal afgedekt met vershoudfolie circa 20 minuten. Laat de aardappelen afkoelen en pel ze.
  • Rasp de aardappelen en breng goed op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de olie in een koekenpan met antiaanbak-laag en schep de helft van de geraspte aardappel in de pan.
  • Druk goed aan en verdeel de zalm erover. Vul de pan verder aan met de rest van de aardappelrasp.
  • Leg het deksel op de pan en laat op lage stand circa 5 minuten bakken.
  • Draai de rösti om met behulp van een plat bord of deksel en bak de andere kant op lage stand ook nog circa 5 minuten.
  • Laat de rösti nog een paar minuten rusten in de pan.
  • Klop de zure room los met het grootste gedeelte van de dille en roer er nog wat gemalen peper door.
  • Snijd de rosti in punten en serveer met de dilleroom. Bestrooi het gerecht met nog wat extra dille.

Variatie

Gerookte zalm kan worden vervangen door gerookte makreel of gerookte kip.