Klantenservice

Röstiwafels met drumsticks en abrikozen

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Röstiwafels met drumsticks en abrikozen
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 12 drumsticks
  • 1.5 liter kippenbouillon van tablet
  • 1 liter abrikozen op sap (blik)
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 milliliter ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 4 eetlepels arachideolie of 4 eetlepels zonnebloemolie
  • Voor de rösti:
  • 2 eetlepels citroensap
  • 8 eieren
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 gram belegen kaas (geraspt)
  • 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt) of 3 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
  • 900 gram diepvriesrösti (ontdooid)
  • 1 eetlepel arachideolie of 1 eetlepel olijfolie

Voedingswaarden p.p.

Vetten
34g
Eiwitten
43g
Koolhydraten
54g
Kilocalorieën
715

Benodigheden

  • ovenschaal
  • kookring (10 cm ø)

Bereiden

  • Kook de drumsticks 10 minuten in de bouillon. Verwarm de oven op 200°C.
  • Pureer de abrikozen met het sap. Pers de knoflook erboven en meng de ketjap, de sambal, de olie en het citroensap erdoor.
  • Schep de drumsticks uit de pan, dep ze droog met keukenpapier, leg ze naast elkaar in de ovenschaal en strooi er zout en peper over.
  • Schenk het abrikozenmengsel erover en zet de kip 30 minuten in het midden van de oven.
  • Kluts de eieren met bloem, kaas en peper. Schep de bosui en rösti door dit mengsel.
  • Verhit olie in een ruime koekenpan. Zet de kookring in de pan, schep er een laag van het röstimengsel in en vorm zo in de pan nog enkele wafels.
  • Bak ze in 4-6 minuten per kant goudbruin en gaar. Houd ze warm en serveer ze bij de drumsticks.

Overige tijden

  • 30 minuten oventijd

Variatie

Vervang drumsticks door kipkarbonades. Neem in plaats van abrikozen perziken op sap.

Tips

Lekker met doperwten en worteltjes.