Klantenservice

Roze yoghurtmousse

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Roze yoghurtmousse
  • Hollands
  • nagerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 eetlepels citroensap (vers)
  • 100 gram aardbeien (rijpe)
  • 100 gram frambozen
  • 250 gram vanilleyoghurt
  • 2 eiwitten
  • 2 eetlepels poedersuiker

Voedingswaarden p.p.

Vetten
1g
Eiwitten
5g
Koolhydraten
14g
Kilocalorieën
90

Benodigheden

  • staafmixer
  • mixer

Bereiden

  • Laat de gelatine weken in koud water. Verwarm ondertussen het citroensap met 2 eetlepels water.
  • Knijp de gelatine uit en laat al roerende helemaal oplossen in het warme citroensap. Laat het niet koken.
  • Neem van de warmtebron en laat al roerende een beetje afkoelen.
  • Houd 1/3 deel van de mooiste vruchten apart en pureer de rest met een staafmixer.
  • Klop de gepureerde vruchten en het afgekoelde gelatinemengsel met een garde goed door de yoghurt.
  • Sla de eiwitten met een elektrische mixer lobbig en voeg dan de suiker toe. Klop tot glanzende stijve pieken.
  • Schep de eiwitten in delen door de yoghurt tot alles goed verdeeld en luchtig is.
  • Doe over in 4 schaaltjes en laat afgedekt in de koelkast opstijven. Serveer met de rest van de vruchten erop.

Variatie

Gebruik diepvries vruchten (ontdooid) in plaats van verse vruchten.