Klantenservice

Rozijnenmuffins met mangomarmelade

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Rozijnenmuffins met mangomarmelade
  • ontbijt
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 50 gram boter (gesmolten)
  • 100 milliliter karnemelk
  • 2 eetlepels blanke rozijnen
  • 150 gram sinaasappelmarmelade of 150 gram abrikozenjam
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 1 mango (geschild, in stukjes)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
12g
Eiwitten
6g
Koolhydraten
84g
Kilocalorieën
475

Benodigheden

  • muffinvorm (ingevet) of 12 papieren cupcakevormpjes

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Schep het bakmeel en de suiker door elkaar.
  • Voeg al roerend het ei, de boter en karnemelk toe en klop dit tot een glad beslag. Schep de rozijnen erdoor.
  • Schep het beslag in de muffinvorm of de cakevormpjes.
  • Bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Serveer de muffins met mangomarmelade: sinaasappelmarmelade (of abrikozenjam) gemengd met de mangostukjes en kaneelpoeder.

Overige tijden

  • 25 minuten oventijd

Variatie

Maak eens abrikozen-minimuffins: maal 5 sneetjes volkoren- of bruinbrood met 40 gram blanke amandelen fijn. Meng er 75 gram in stukjes gesneden gewelde abrikozen, 75 gram rozijnen of gedroogde cranberry's, 2 eieren, 100 ml melk en 75 gram gesmolten boter door en schep dit mengsel in 12 kleine holtes van een ingevette muffinvorm. Bak 25 minuten in de oven op 200°C.