Klantenservice

Rucolasalade met gegratineerde vijgen

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Rucolasalade met gegratineerde vijgen
  • Europees
  • lunch
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 plakken serranoham
  • 4 verse vijgen
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels honing
  • 70 gram rucola
  • 50 gram radicchio (in dunne reepjes)
  • Voor de dressing:
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels olijfolie

Voedingswaarden p.p.

Vetten
16g
Eiwitten
10g
Koolhydraten
16g
Kilocalorieën
250

Benodigheden

  • bakplaat met bakpapier
  • ovenschaal

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk het bakpapier met olie en leg de plakken ham er naast elkaar op. Laat ze in circa 8 minuten hoog in de oven krokant bakken. Neem uit de oven en laat afkoelen. Laat de oven aan.
  • Snijd de vijgen horizontaal door en leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaaltje. Beleg ze met een stukje geitenkaas en besprenkel met honing.
  • Klop de ingrediënten voor de dressing glad en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Zet de oven op grillstand. Meng de slasoorten en dressing met elkaar in een schaal.
  • Schuif de vijgen vlak onder de grill en laat de kaas in een paar minuten lichtbruin gratineren.
  • Breek de ham in stukken boven de sla en schep er de warme vijgen op.
  • Serveer direct met bijvoorbeeld geroosterd brood.

Variatie

Vervang de vijgen door appels.