Klantenservice

Salade met hamterrine

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Salade met hamterrine
  • Hollands
  • hapje
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 150 gram roomkaas
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 0.5 appel (geschild, in zeer kleine blokjes)
  • 5 zoetzure augurkjes (in zeer kleine blokjes)
  • 200 gram beenhammen (in dunne plakjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 4 sneeën witbrood (geroosterd)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
20g
Eiwitten
17g
Koolhydraten
24g
Kilocalorieën
350

Benodigheden

  • vershoudfolie

Bereiden

  • Roer de roomkaas goed los in een grote kom.
  • Schep hier de kappertjes, de appel en de augurkjes door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg 4 plakken ham dakpansgewijs naast elkaar op een stuk folie. Leg hier op dezelfde wijze nog 4 plakken op.
  • Schep het roomkaasmengsel in het midden en rol de plakken ham met behulp van de folie stevig op.
  • Draai de folie eromheen en laat de rol een uur of langer opstijven in de koelkast (dit kan een dag van tevoren).
  • Maak de veldsla aan met de olie en de azijn en wat zout en peper. Leg wat veldsla op 4 bordjes.
  • Snijd de rol in 12 plakjes en leg deze op de salade. Snijd de boterhammen in driehoeken en leg deze erbij.

Variatie

Neem in plaats van roomkaas naturel eens tuinkruiden-roomkaas. Vervang de beenham door rauwe ham