Klantenservice

Salade met linzen en rauwe ham

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Salade met linzen en rauwe ham
  • Mediterraan
  • voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram linzen (blik)
  • 1 gele paprika (in reepjes, zonder zaadjes) of 1 rode paprika (in reepjes, zonder zaadjes)
  • 1 rode ui (in ringen)
  • 2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
  • 8 plakjes serranoham of 8 plakjes parmaham
  • 2 eetlepels peterselie (gehakt)
  • Voor de dressing:
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 4 eetlepels olijfolie

Voedingswaarden p.p.

Vetten
17g
Eiwitten
17g
Koolhydraten
12g
Kilocalorieën
280

Bereiden

  • Verwarm de linzen zonder te koken. Giet ze af en laat goed uitlekken.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing. Roer de dressing door de nog warme linzen en laat afkoelen.
  • Schep de paprika, de rode ui, de bosui en de ham erdoor. Verdeel de salade over borden. Bestrooi met peterselie.

Variatie

Bij gebruik van gedroogde linzen is de kooktijd 30 minuten. Neem in plaats van linzen kikkererwten. Maak er een vegetarisch gerecht van: vervang ham door geitenkaas, feta of brie.