Klantenservice

Salade Niçoise

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Salade Niçoise
  • Frans
  • hoofdgerecht
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 5 aardappels (schoongeboend, vastkokend)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram haricots verts of 400 gram sperziebonen (afgehaald)
  • 1 krop romainesla of 1 krop ijsbergsla
  • 3 blikjes tonijn op olie (uitgelekt)
  • 1 blikje ansjovisfilet (uitgelekt)
  • 200 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 50 gram zwarte olijven (ontpit)
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 6 eieren (in partjes, hardgekookt)
  • Voor de dressing:
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 theelepels dijonmosterd
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 milliliter olijfolie

Voedingswaarden p.p.

Vetten
51g
Eiwitten
27g
Koolhydraten
21g
Kilocalorieën
660

Bereiden

  • Kook de aardappels met zout in circa 20 minuten beetgaar. Laat ze iets afkoelen, pel ze en snijd ze in blokjes. Schep er 2 eetlepels olijfolie door.
  • Kook intussen de boontjes 4-5 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • Meng voor de dressing de knoflook, mosterd, azijn en citroensap. Klop er in een straaltje de olijfolie door en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de sla over de borden. Leg de aardappels, boontjes, tonijn, ansjovis, tomaatjes, olijven, kappertjes en eieren erop en giet de dressing erover.

Variatie

Vervang de tomaatjes door reepjes rode paprika en voeg artisjokharten uit blik toe.

Tips

Bestrooi de salade met gehakte bosui, geraspte gruyère of Parmezaanse kaas.