Klantenservice

Salade van botersla, waterkers en overjarige boerenkaas

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Salade van botersla, waterkers en overjarige boerenkaas
  • Hollands
  • voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 krop botersla
  • 1 bosje waterkers
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 1 theelepel appelstroop
  • 3 eetlepels milde olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 150 gram zeeuws spek
  • 4 eetlepels zonnebloempitten (geroosterd)
  • 100 gram overjarige brokkelkaas of 100 gram oude kaas

Voedingswaarden p.p.

Vetten
37g
Eiwitten
18g
Koolhydraten
6g
Kilocalorieën
430

Bereiden

  • Haal de slabladeren los en verwijder de harde stelen uit de waterkers. Leg de slabladeren en waterkers in ijskoud water.
  • Klop van de azijn, de appelstroop en de olie een gladde dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • Droog de sla en waterkers goed en schep ze met de dressing goed door elkaar.
  • Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak het Zeeuws spek krokant.
  • Verdeel de aangemaakte sla over borden. Bestrooi met de zonnebloempitten en brokkel er grove stukken kaas of schaaf er plakjes kaas over.
  • Verkruimel het krokante spek over de salade. Lekker met grof bruinbrood en boter.

Variatie

Waterkers kan worden vervangen door jonge spinazieblaadjes.