Klantenservice

Salade van mango, avocado en zalm

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Salade van mango, avocado en zalm
  • Aziatisch
  • lunch
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 rode peper (in ringetjes, zonder zaadjes)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen (sap)
  • 2 avocado's (geschild, in plakjes)
  • 75 gram fijne bladsla (gedroogd, gewassen)
  • 1 mango (geschild, in plakjes)
  • 250 gram gerookte zalm (in plakjes)
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels verse koriander (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
32g
Eiwitten
16g
Koolhydraten
14g
Kilocalorieën
425

Bereiden

  • Meng de peper door de olijfolie. Sprenkel het citroensap over de avocado's.
  • Verdeel de sla over de borden of een schaal. Schik daarop de partjes mango en avocado. Giet de peperolie erop. Leg de zalm er gevouwen omheen.
  • Bestrooi het gerecht met kappertjes en koriander.

Variatie

Vervang de zalm eens door gerookte heilbot of garnalen. In plaats van mango is nectarine of perzik ook heel lekker.

Wijnadvies

Wijnadvies

Kies voor een sauvignon/chardonnay of semillon/chardonnay uit Chili, Australië of Zuid-Afrika.