Klantenservice

Salamitoffees

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Salamitoffees
  • Hollands
  • brunch
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid, diepvries)
  • 4 eetlepels pesto
  • 100 gram salami
  • 100 gram gorgonzola (in miniblokjes)
  • 2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
  • 1 eidooier

Voedingswaarden p.p.

Vetten
35g
Eiwitten
15g
Koolhydraten
18g
Kilocalorieën
450

Benodigheden

  • bakplaat (ingevet)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bestrijk de deeglapjes met pesto. Leg daarop plakjes salami maar laat de deegranden vrij.
  • Verdeel de gorgonzola en de bosui in het midden over de salami.
  • Vorm een rol van het deeg zodat de vulling er goed in blijft. Draai de uiteinden van de rolletjes stevig rond zoals bij een toffee.
  • Leg ze op de ingevette bakplaat en bestrijk de bovenkant van het deeg met losgeklopte eidooier.
  • Bak ze in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Variatie

Bestrijk het deeg eens met eidooier waaraan geraspte Parmezaanse kaas is toegevoegd. Vervang bladerdeeg door croissantdeeg.

Wijnadvies

Wijnadvies

Wie van wit houdt, kiest Lizard Riesling. Roséliefhebbers nemen de droge huiswijn liter. Voor rood dient u echt naar Italië te verkassen: neem de Villa Mondi Bardolino en drink deze lichtgekoeld.