Klantenservice

Sandwich met sardines, olijven en peterselie

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Sandwich met sardines, olijven en peterselie
  • Mediterraan
  • lunch
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 190 gram sardinefilets (blik)
  • 2 eetlepels groene olijven (zonder pit, zeer fijngehakt)
  • 2 takjes peterselie (fijngehakt)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap (vers)
  • 4 ciabattabroodjes
  • 1 vleestomaat (in 8 plakjes)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
17g
Eiwitten
17g
Koolhydraten
36g
Kilocalorieën
375

Bereiden

  • Laat de sardinefilets uitlekken en breek ze met een vork in kleine stukjes.
  • Schep de andere ingrediënten (behalve de broodjes en de tomaat) er voorzichtig door.
  • Snijd de broodjes open en rooster ze op het snijvlak in de grillpan of broodrooster.
  • Beleg de onderste helften met een paar plakken tomaat, schep de sardinesalade erop en maal er nog wat peper over. Dek af met de andere broodhelften.

Variatie

De olijven kunnen worden vervangen door kappertjes. Voor extra pit kan er nog een teentje geperste knoflook door.