Klantenservice

Sardine-ansjovissalade met knoflookcroutons

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Sardine-ansjovissalade met knoflookcroutons
  • Mediterraan
  • lunch
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ciabattabrood (in brede repen)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 1 (rode) ui (in smalle ringen)
  • 250 gram sardinesfilets (uitgelekt, blik)
  • 125 gram ansjovisfilets (uitgelekt, blikje)
  • 2 vleestomaten (in partjes)
  • 2 eetlepels peterselie (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
25g
Eiwitten
28g
Koolhydraten
34g
Kilocalorieën
480

Bereiden

  • Bestrijk de broodrepen met 2 eetlepels olijfolie waaraan de knoflook is toegevoegd en rooster ze even onder de hete ovengrill.
  • Meng de rest van de olie met de rodewijnazijn en peper tot een dressing. Leg de uiringen op de bordjes.
  • Verdeel daarover de sardines, de ansjovis en de tomatenpartjes.
  • Giet de dressing erover, bestrooid met de peterselie en leg de ciabattacroutons eromheen.

Variatie

Vervang de knoflook in de olie door 1 eetlepel groene pesto.

Tips

Leg de ansjovisfilets eventueel in een beetje melk zodat ze minder zout zijn.

Wijnadvies

Wijnadvies

Alleen zeer fris wit is zeer lekker bij dit zeebanket. Muscadet sur Lie is zelfs een regelrechte aanrader. Maar ook de huiswijn Wit zal smaken.