Klantenservice

Saté manis daging

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Saté manis daging
  • Indonesisch
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 5 sjalotjes (gesnipperd) of 2 uien (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (gehakt)
  • 0.5 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 0.25 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels arachideolie of 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 400 gram bieflappen (in dobbelstenen) of 400 gram biefstukken (in dobbelstenen)
  • 50 gram pinda’s (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
13g
Eiwitten
28g
Koolhydraten
17g
Kilocalorieën
300

Benodigheden

  • 8 satéprikkers

Bereiden

  • Wrijf de ui, de knoflook, de ketoembar en de djinten fijn in een vijzel of pureer ze grof in de keukenmachine.
  • Voeg de ketjap, het zout en de olie toe en roer tot een marinade.
  • Leg de vleesblokjes er minimaal 15 minuten in. Week de satéstokjes even in water om verbranden tijdens het roosteren te voorkomen.
  • Rijg het vlees aan de stokjes. Bewaar de marinade.
  • Verhit de ovengrill of een grillpan en rooster de saté goudbruin.
  • Bestrijk ze eventueel tijdens het roosteren nog eens met de bewaarde marinade.

Variatie

Vervang rundvlees door kipfilet, vis of voor de vegetariërs blokjes tahoe.