Klantenservice

Saucijsjes in ontbijtspek met tijm en rozemarijn

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Saucijsjes in ontbijtspek met tijm en rozemarijn
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 saucijzen
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 1 eetlepel verse tijm (gehakt)
  • 1 eetlepel verse rozemarijn (gehakt)
  • 2 theelepels paprikapoeder

Voedingswaarden p.p.

Vetten
15g
Eiwitten
24g
Kilocalorieën
235

Bereiden

  • Wel de saucijsjes 5 minuten tegen de kook aan in water of vleesbouillon, om te voorkomen dat ze op de barbecue openbarsten.
  • Leg de plakjes ontbijtspek per twee licht overlappend naast elkaar. Bestrooi het spek met tijm, rozemarijn en peper.
  • Rol de saucijsjes in het spek. Bestrooi de rolletjes aan de buitenkant met paprikapoeder.

Variatie

Bestrooi de saucijsjes voor het inrollen met peper, oregano, paprikapoeder en gemalen komijn (djinten). Vervang ontbijtspek eens door katenspek of bacon.

Tips

Fruitpakketjes in parmaham Een heerlijk voorafje voor 4 personen: schil 1/2 mango en 1 kiwi (niet te rijp). Snijd de kiwi in vier partjes en snijd van de mango ook vier mooie stukjes. Wikkel om elk fruitpartje een half plakje parmaham. Rooster de fruitpakketjes circa 7 minuten tot de parmaham krokant is. Serveer met wat gemengde sla of rucola met een vinaigrette.

Wijnadvies

Wijnadvies

Al heeft een barbecue vaak vele gezichten, toch is er sprake van één ultiem bijpassende rode wijn: Shiraz. Dat wordt dus genieten met Monastier, Yellow Tail of biologische Eco Balance. Toch behoefte aan wat meer frissigheid? Dan is ook rosé een prima keuze. Om in shiraz-sferen te blijven: Sensas of de biologische Eco Balance.