Klantenservice

Saucijsjes met bonensalade

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Saucijsjes met bonensalade
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 saucijzen
  • 2 eetlepels vloeibaar bakproduct of 2 eetlepels arachideolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 stengels bleekselderij (in smalle boogjes)
  • 200 gram chorizo (in smalle reepjes) of 200 gram salami (in smalle reepjes)
  • 400 gram witte bonen (afgespoeld, uitgelekt, pot)
  • 400 gram rode bonen (afgespoeld, uitgelekt, pot)
  • 200 gram mais (afgespoeld, uitgelekt, blikje)
  • grof bruinbrood
  • Voor de dressing:
  • 100 milliliter arachideolie of 100 milliliter olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel Mexicaanse kruiden of 1 theelepel chilipoeder

Voedingswaarden p.p.

Vetten
53g
Eiwitten
48g
Koolhydraten
63g
Kilocalorieën
955

Bereiden

  • Bestrooi de saucijsjes met zout en peper en prik ze hier en daar in. Verhit het bakproduct en bak hierin de saucijsjes in 6-8 minuten rondom bruin en gaar.
  • Schep de ui, bleekselderij en chorizo door de bonen en de mais.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door het bonenmengsel.
  • Serveer de bonensalade met de saucijsjes en bruin (stok)brood.

Variatie

Neem in plaats van saucijsjes slavinken of gehaktschnitzels.