Klantenservice

Schnitzels met studentenhaver en rijst

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Schnitzels met studentenhaver en rijst
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels arachideolie of 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 ongepaneerde varkensschnitzels (in brede repen)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 150 gram studentenhaver
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 350 milliliter vleesbouillon
  • 350 gram diepvriesdoperwten
  • 250 milliliter volle yoghurt
  • 1 bosje platte peterselie of 1 bosje verse koriander (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
22g
Eiwitten
37g
Koolhydraten
26g
Kilocalorieën
470

Bereiden

  • Verhit de olie en bak hierin de schnitzelrepen in 3-4 minuten goudbruin.
  • Bak de ui kort mee. Schep het vlees en de ui uit de pan.
  • Rooster de studentenhaver kort in het bakvet. Bestrooi met de bloem en kerrie en bak omscheppend 2-3 minuten. Blus af met de bouillon en breng aan de kook.
  • Voeg de doperwten en het vlees toe. Kook 3-4 minuten zachtjes en roer regelmatig.
  • Roer de yoghurt erdoor en verwarm zonder te koken.
  • Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de koriander.
  • Lekker met witte rijst of Turks brood.

Variatie

Vervang de schnitzels door shoarmavlees en laat de kerrie weg.