Klantenservice

Schouderkarbonade met courgettegratin en kruidenmosterd

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Schouderkarbonade met courgettegratin en kruidenmosterd
  • Mediterraan
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 schouderkarbonades
  • 500 gram vastkokende aardappels (geschild, in dikke plakken)
  • 500 gram courgettes (in dikke plakken)
  • 1 citroen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 eetlepel bieslook (gehakt) of 1 eetlepel peterselie (gehakt)
  • 2 eetlepels grove mosterd

Voedingswaarden p.p.

Vetten
31g
Eiwitten
30g
Koolhydraten
31g
Kilocalorieën
535

Benodigheden

  • 1 lage ovenschaal

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • Kook de aardappelen 5 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  • Leg de aardappel- en courgetteplakken dakpansgewijs in de ovenschaal.
  • Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Meng 4 eetlepels olijfolie met zout, peper, knoflook, 1 theelepel citroenrasp en 1 eetlepel citroensap.
  • Bestrijk de aardappelen en courgettes met dit mengsel. Giet de rest eroverheen.
  • Zet de schaal 15-20 minuten in het midden van de oven.
  • Bak de karbonades in de rest van de olie aan beide kanten goudbruin. Voeg een klein scheutje water toe en laat ze 5 minuten garen.
  • Meng 1 eetlepel citroensap en de bieslook of peterselie door de mosterd. Serveer het vlees met de mosterd en de courgettegratin.

Overige tijden

  • 20 minuten oventijd

Variatie

Vervang courgette door wortel en kook deze samen met de aardappelen voor. Strooi geraspte kaas over de ovenschotel.